Защо избрах да танцувам в Лира Денс? Отзиви на танцьори от различни нива в Лира Денс.

Анета Цветкова, инженер, ниво 3 в Лира Денс

“Моите причини са няколко, поради които съм се записала и съм все още към Лира. Първата е щерката – поисках да вляза в нейното положение когато тренираше. Моята колежка ми показа вас като опция. Преди това бях да видя как е на другите места и честно казано метода и начина на преподаване на танците в нито една школа не видях да са на такова високо и достъпно ниво за хората. Мениджмънта е също така перфектен. Викали са ме и към други школи, но аз категорично и без никакви колебания им отказвах. На всички, които са първо ниво и на тези, които са решили да се запишат горещо препоръчвам да са в Лира Денс Къмпани и няма да сгрешат! Успех в концертните изяви на школата!”

Мирослав Стайков: 27 г. инженер, ниво 2 в Лира Денс

“Аз избрах да танцувам в Лира, защото исках да танцувам отново понеже две години преди това бях спрял. Освен това исках да срещам нови хора, с които да имаме обща страст – българския фолклор. Най-важната причина обаче е професионализмът, който вече бях видял косвено в школата и който май се среща много рядко.

Магдалена Кирилова: 17 г. ученичка, ниво 5 в Лира Денс

“Когато започнах да танцувам в Лира бях много малка и решението ми не е било осъзнато, както би било, ако започвах сега. Тогава ме грабна настроението, самите танци и Лори, която се държеше с мен като специално дете, без дори да ме познава много. През всичките години откакто танцувам съм минала през всякакви детски и пубертетски настроения от “влюбена в танците” до “не искам повече”. Ако все още съм в школата, това е благодарение на това, че надделя “влюбена в танците”, изключителното внимание на Лори към мен, преживяванията свързани с концерти, турнета и пътувания, танцьорите(които за съжаление няма как да изброя поименно, но обичам всички), които се превърнаха като част от моето семейство, винаги готови да ме подкрепят, помогнат и да се радват с мен като най-близки приятели, танците, които вече знам и да ме бутнат на сън и безбройните прекрасни изживяни моменти. Естествено и хапливия хумор на Ангел (честит рожден ден и ти благодаря за всичко) 🙂, който понякога ме е разплаквал, но за това пък винаги е весело. Благодаря от сърце на Лори за това че ме научи да обичам танците, красивите движения, българския фолклор и другите жанрове и това, че могат да се смесват смело и красиво и за това, че винаги е била до мен в трудни за мен моменти. Ето за това съм още тук!”

Михаела Власева – 34 г. художник, ниво 4 в Лира Денс

“Разхождайки си кучето преди вече повече от 5 години, видях едни много заредени хора, които танцуваха и аз си казах искам и аз, нищо че никога преди не съм танцувала:) попитах едно от момчетата(което за съжаление сега не помня кое е)как да се запиша…Никога не съм си представяла че ще мога с мойта “елегантна” и “нежна” фигурка да напредна толкова много (за мен си е много:))), което се дължи на наистина сериозният професионализъм на хореографката! Да не говорим за тактовите размери! Моля?!Какво е тва?!(това щях да кажа ако не бях тук…..не че сега знам много, но определено има обогатяване на информацията и знанията ми:))Богатството за което аз много ценя и съм благодарна и нямаше да ми се случи също е под най-разнообразни различни от танцовите форми – знания за българският фолклор като традиции и костюми, украси и много други. И ей аз ходих с Лира в Индия:))) И както се казва last, but not least – прекрасните хора!”

Серджиу Гежу, Румъния, програмист, ниво 2 в Лира денс

There are a lot of places where you can go to study dancing. And there are enough places where you can study folkloric dances. But there are only few places where the harmony and the emotion of such dances are mixed together with real professionalism and pure dedication. Lira group is the only one in this region where these attributes are combined and people from Sofia and around should feel really lucky to have such a place… As long as we can stand and walk we should embrace folkloric dances – they are part of our culture while music is part of our lives… Thank you Lira for showing me how to do that in the best possible way. I wish you all the best in the future!

Василена Кортенова – 19 г. ученичка, ниво 5 в Лира Денс

“Дойдох с намерението да танцувам и да се развивам. Виждайки професионализма на Лори и начина й на преподаване знаех, че ще остана. Още на първата репетиция на ансамбъла видях как всички се обръщаха към мен гостоприемно, с усмивка, веднага бяха готови да ми помогнат. Дори хората с работа бяха готови да дойдат по-рано за да ме учат. Лори гледа индивидуално на танцьороте и развива всеки един от тях доколкото е възможно, Лори е перфекционист, което за мен е добро качество в позицията ми на танцьор, Лори умее да насърчава и да поощрява труда, Лори е коректна и справедлива, Лори е загрижена за здравето ни. Разнообразието на всяка една репетиция, както и това че се докоснах до характерните танци също е голяма прочина да остана в Лира. Обичам да ходя на концерти/спектакли/участия от името именно на Лира Денс. Най- важното, което ме накара и да се върна, когато спрях за 1-2 месеца е любовта и привързването ми към залата, танците, хората, Лори и атмосферата на Лира, това не се намира просто така.”

Ивелина Шопова 41 г., ниво 2 в Лира Денс

“Аз преди почти 5 години след раждането на второто си дете реших, че е време да осъществя една своя детска мечта да танцувам народни танци. Разхождайки малката си дъщеря в парка една вечер видях едни много ентусиазирани хора, които играят на вън и видимо се забавляват. Много ми хареса,но не се поинтересувах веднага. Исках да си намеря компания да ходя с някои. Така навих една майка и през зимата януари месец се записахме двете при Ангел. Тя за съжаление се отказа почти веднага, но аз продължих.Ангел е моят първи учител. Първите ми стъпки в народните танци за благодарение на него. Благодаря ти Ангеле, че ме запали така и до днес аз съм редовен посетител в школата.Никога не бях чувала за тактов размер на хора, какво е това 2/4 и т.н. Дори не знаех, че има специални обувки за народни танци. Научила съм много и се надявам да научавам още повече. Покарай мен се запали дъщеря ми, която е вече на 5 г и играе хора в детската градина. Чакам с нетърпение Лори, кога ще се реши да направи една детска група да си ходим заедно на танци. Лори ти си един забележителен хореограф. Понякога си доста взискателна и на някои от нас ни е доста трудно, но се надявам с общи усиля да се справим с високата летва която си поставяме. Пожелавам на всички една успешна година и успешено представяне на концерат догодина.”

Десислава Малинкова, 39 г. финансист, ниво 2 в Лира Денс

“Причината е само една – сбъдване на детската ми мечта. Продължавам да съм част от всички Вас, защото това е страхотно. Чувствам се като в дома си. Толкова е зареждащо, изпълва ме с положителни емоции и умората е сладка. Имам случай, в които вървя към залата толкова уморена или пълна с отрицателни емоции и почти стигнала се връщам обратно, но след 50 – 100 метра си казвам “Не ще отидеш” и идвам на репетиция. После си тръгвам така заредена, че няма и спомен от лошото настроение. Танците се оказаха едно от най – красивите неща в моят живот. Лори, всички в училище не обичахме строгите учители, но с течение на годините само тях помним и те всъщност ни научиха на нещата, които днес знаем. Щастлива съм, че имам шанс да танцувам точно в Лира Днес, за което Благодаря.”

Елена Харалампиева, 44 г. зъботехник, ниво 1 в Лира Денс

“Аз танцувам в школата съвсем отскоро – едва от няколко месеца. Щастлива съм,че успях да “хвана последния влак”,както  се казва , да осъществя една моя мечта ,и че това се случва имено в Лира Денс. Атмосферата тук е изключително зареждаща, хората-много мили. Благодарности на хореографите за тяхното търпение,позитивно отношение и изключителен професионализъм!!! Пожелавам на школата един успешен нов сезон и още много творчески успехи!”