Грозното патенце - авторски спектакъл на Лира Денс, България

Tози спектакъл се реализира с любезното съдействие на

2.DB-SCHENKER_4c_M

Снимков албум и видео на танцов спектакъл “Грозното патенце” във FB

Медийни партньори:

Грозното Патенце – авторски спектакъл на Лира Денс 4-ти юни 2015 г.

В един чудесен слънчев ден патицата, която мътела точно до оградата на стопанския двор, усетила, че яйцата под нея започват да се пропукват…. да, познахте приказката на Ханс Андерсен. Предава се от майка на син, баща на дъщеря, от баба на внучка. Всички я знаем, всички я четем, всички я слушаме, а може би и всички някога сме я  играли или изживяли?!

Приказка или реалност? Мечта или съдба?

Една чудесна, пленителна и много поучителна история. История, която ще ви разкажем. История, в която ще се влюбите. История, в която ще се познаете. Всеки един от нас, малки и порастнали деца. В някой ден, в някой час. Една история за доброто и красотата, които търсят своето място под слънцето, своя път към съвършенството, своя огън в сърцето.

Ще успее ли да го намери, ще ни стопли ли?

Ще разберете!

Просто вие приказката проследете….

Лорета Димитрова – хореограф и режисьор на спектакъла:

„Да, това е приказката за някой от нас, някой различен, някой специален, дали е мечтател или е просто приятел? Създадох ТОЗИ спектакъл за ТОЗИ  човек. Кой е той? Може би ние, може би вие, може би всеки от нас. За мен той е много ценен, не просто защото е различен, той гради, създава, развива, преминава и продължава. Там някъде – напред, нагоре към светлината, топлината и красотата. Дали ще успее – това ще разберете. Кой е той, ще запазя за сега в сърцето си.“

И така, ще го наречем просто ГРОЗНОТО ПАТЕНЦЕ, а приказката ще ви разкажат момичетата и момчетата от Лира Денс. Кога? Скоро, много, много скоро.

Истина или мечта, реалност или съдба?

Със сигурност ще има много плам, заряд и красота!

02.02.2015 г. Списание “Мика” – Лира Денс с втори самостоятелен спектакъл през юни.

mika_logo-BLACK

“След успеха на първия си авторски спектакъл „Фюжън“ младият колектив ни изпраща ново послание, още по-креативно, още по-градивно. Да, и този път ще бъдем запленени от богатството на танцови жанрове, които ще се преплитат като цъфнали млади клонки. Но идеята за единството и богатството на танцовото изкуство е още по-развита и обогатена. Този път от нейната същност и душевност. Нейната сърцевина ще бъде разкрита чрез един неповторим образ. Образ, който се ражда в танцовия салон, израства, придържан от високата станка, прохожда и укрепва, съзерцаван и отричан, поощряван и избутван, докато един ден поглежда в огледалото, а там…. там вече има красив лебед.”

11.02.2015 г.  списание “Хайлайф”

“Танцова компания Лира Денс ще представи за 2-ра поредна година свой самостоятелен, новосъздаден авторски спектакъл през юни месец тази година.”

20.05.2015 г.  “Artualno.info” – “Грозното патенце” – авторски спектакъл на Лира Денс.

7.ARTUALNO

За втора поредна година танцова компания “Лира Денс” ще изненада своите почитатели с творческата си продукция. Очаква ни една романтична приказка, в която сблъсък ще срещнат много противоречиви сантименти. Танцьорите ще представят своеобразен хореографски прочит на приказката на Ханс Кристиан Андерсен “Грозното патенце”. Преплитайки лутане, отчаяние, романтично веселие, битка… с палитрата си от танцови жанрове ансамбълът, чрез своя типичен почерк, отново ще ни потопи в нещо различно и необичайно. Ще станем свидетели на едно човешко израстване – не само физически, но и душевно.

30.03.2015 г. Вестник “Втора младост”

 Лира Груп Денс Къмпани или Как се танцуват приказки.

Лира Денс - Как се танцуват приказки

Познатата и обичана история за грозното патенце е в основата на новия танцов спектакъл на “Лира Груп Денс Къмпани”. Но въпреки, че са избрали тази приказка за вдъхновение на своята поредна продукция, от Лира Денс са сигурни в едно – грозни патенца всъщност няма!

Сигурни са, защото го виждат ден след ден, на всяка своя репетиция. В залата танцьорите сякаш разцъфват. Под вещото и професионално ръководство на хореографите на трупата, те не само започват да танцуват, градят качества, техника, но стават по-жизнени, по-здрави и по-усмихнати. И още по-красиви…

Ексклузивно интервю с танцьори от школата и хореографа Лорета Димитрова четете в изданието.